Vertikalskæring

Ved vertikalskæring af plænen handler det om at fjerne mos og dødt plantemateriale (filt)

Materialet har, over tid, bygget sig op som et lag i bunden af plænen. Ved at fjerne materialet fra bunden af plænen, skaber man bedre mulighed for at ilt, næring og vand kan trænge ned til plantens øverste rødder.

Ligeledes skæres dele af selve planterne, sådan så der over tid dannes flere skud. Dermed skabes bedre rammer for, at planterne kan formere sig, og resultere i en tættere plæne. Er der meget mos i plænen, kan det være et tegn på at græsset har for ringe vilkår. Omvendt kan et godt filtlag være et tegn på at plænen trives godt.

En løsning mod ormeskud og forbedring af plænen

Vertikalskæring er også med til at jævne eventuelle ormeskud, som måtte danne sig på plænen om vinteren.

Søvang Græs anbefaler at få foretaget denne behandling mindst én gang om året. Vigtigst er det at vertikalskære i foråret. Gerne kombineret med en prikning af plænen forinden, sådan så plænen kan ånde resten af sæsonen. For plæner med god trivsel, kan der være behov for behandling i både forår og tidlig efterår.

Vores maskine

Vores primære maskine er en Kova vertikalskære monteret på en Stiga Park frontrider. Maskinen er velegnet til både mindre og mellemstore arealer. Maskinen kræver en indkørsel på min. 110 cm. i bredden. For større arealer, kontakt venligst og vi finder en løsning.

Tip!

Bedste tidspunkt for vertikalskæring af plænen i foråret er gerne efter de første 2 – 3 græsslåninger, da det er en meget stressende process for planten. Græsplanten kan nemlig bedre hele når den er i god vækst.

I efteråret er det bedst at vertikalskære plænen i september, da plænen her er i god vækst, og kan hele hurtigere. Det er en rigtig god idé at efterså plænen med nye græsfrø, da der ved denne proces bliver efterladt små sprækker i jorden, hvor de nye græsfrø kan optage fugt fra jorden. Dermed er der bedre chancer for at få frøet til at spire.

Ny græsplæne og renovering

Udfyld formularen og vi vil vende tilbage til dig! Du kan også kontakte os på telefon (+45) 20 84 13 98 eller sende os en mail på sovanggras@gmail.com, hvis du foretrækker. Vi giver altid et knivskarpt tilbud på lige netop din opgave, og det er selvfølgelig helt uforpligtende.