Prikning

Vand og næringsstoffer direkte ned til græssets rødder

Ved at prikke plænen, såkaldt “core aeration”, hiver man små propper af jord og vækstlag op, sådan så der kan komme ilt, vand og næringsstoffer direkte ned til græssets rødder

Samtidig virker denne process også mod jordkompaktion, så græssets rødder har bedre mulighed for at udvikle sig og opsamle den næring som planten skal leve af.

De små huller som står tilbage i plænen, vil også have en drænende effekt i perioder med nedbør, sådan så plænen er bedre i stand til at modtage større mængder vand. Søvang Græs anbefaler at få foretaget denne behandling mindst én gang om året mellem september og april, eller i forbindelse med en plænerenovering.

Vores maskine

Vores maskine er en Billy Goat AE1300H. Maskinen er velegnet til både mindre og større arealer. Maskinen kræver en indkørsel på min. 90 cm. i bredden.

Tip!

Ved at lade de små “propper” ligge på overfladen af plænen, tilføres dermed bakterier og organismer til overfladen, som kan være med til at nedbryde eventuelle planterester og det filtlag der måtte være.

Her anbefales det at lave en let vertikalskæring, når propperne er tørret tilstrækkeligt ud. Samtidig kan man betragte denne process som en mindre topdressning.

Ny græsplæne og renovering

Udfyld formularen og vi vil vende tilbage til dig! Du kan også kontakte os på telefon (+45) 20 84 13 98 eller sende os en mail på sovanggras@gmail.com, hvis du foretrækker. Vi giver altid et knivskarpt tilbud på lige netop din opgave, og det er selvfølgelig helt uforpligtende.