Topdressning

Hvad er topdressning?

Simpelt forklaret så er det materiale af forskellige jord/sand/kompost-typer, der tilføres som et lille lag på plænen.

Topdress kan bruges til flere ting. Blandt andet til at mindske ujævnheder i plænen over tid. Hvis plænen har mindre ujævnheder, kan et eventuelt topdressningsprogram være aktuelt, med en god muld/sand-blanding. Dette vil med tiden holde plænen mere jævn.

Derudover kan topdressning også bruges til at regulere filtniveuet i plæner, der kan have tildens til at danne meget filt (dødt plantemateriale). Her kan man tilføre en humusholdig sand/ kompostblanding. En blanding rig på bakterier, der kan være med til at fremme nedbrydningsprocessen af det døde plantemateriale i bunden af plænen.

Tilføjelse af organisk materiale og næringsstoffer til din plæne

Ved at benytte kompostholdig materiale er man, ud over at tilføre gode bakterier, også med til at tilføre en lille mængde organisk materiale, som vil blive omdannet til næringsstoffer for græsplanterne. Altså – en lille naturlig mængde gødning.

Topdress kan også benyttes til at udskifte det øvrige jordlag over tid. Dette er dog mest anvendt på plæner til produktion, da det bla. kan være en mere omkostningsfuldt process, og generelt ikke er nødvendig for almindelige haveplæner. Søvang Græs benytter altid nøje udvalgte produkter til den enkelte plæne og opgave.

Der forefindes detaljerede produkt-og faktaark på de forskellige materialer, som vi anvender, så det kan dokumenteres hvad der er tilført den enkelte plæne. Vores udbringningsmaskine, sørger for et jævnt og ensartet resultat med den rette mængde til den enkelte plæne.

Vores maskine

Vores primære maskine er en Eco 50 fra Ecolawn Applicator trukket efter vores Stiga Park frontrider. Maskinen er velegnet til både mindre og mellemstore arealer. Maskinen kræver en indkørsel på min. 90 cm. i bredden. For større arealer, kontakt venligst og vi finder en løsning.

Tip!

Topdressning af plænen kan udføres op til flere gange i hele vækstsæsonen: marts – oktober. Topdressning bør udføres i tørvejr. Dette hjælper nemlig til et ensartet og perfekt resultat.

Alt afhængig af hvor tykt et lag der tilføres, kan det være en god idé at efterså plænen forinden. Så kan topdresslaget nemlig være med til at beskytte de nye frø. Denne metode er yderst velegnet i forbindelse med en plænerenovering.

For en normal haveplæne, regnes der med at skulle bruges ca. 10 kg./m2 med en sand/muld/kompost-blanding

Ny græsplæne og renovering

Udfyld formularen og vi vil vende tilbage til dig! Du kan også kontakte os på telefon (+45) 20 84 13 98 eller sende os en mail på sovanggras@gmail.com, hvis du foretrækker. Vi giver altid et knivskarpt tilbud på lige netop din opgave, og det er selvfølgelig helt uforpligtende.