Eftersåning

For at opretholde en grøn og flot plæne, kan et af tiltagene være at tilføre nyt græs til plænen

Det gøres ved at efterså plænen med nye græsfrø

De fleste plænegræsser har nemlig en levetid på ca. 2 – 4 år, og det er i den tid at græsplanten skal nå at reproducere sig selv. Dette ses oftest tydeligt på en gammel græsplæne med bare pletter, eller pletter med meget mos og ukrudt, hvor plejen ikke har været tilstrækkelig. Ved at tilføre nye græsfrø, er man på vej til at hjælpe plænen med at lukke tæt igen.

Form din plæne med ønskede græssorter

Med eftersåning kan man med tiden også være med til at bestemme hvilke græssorter der skal være i plæne.

Søvang Græs anbefaler at få foretaget denne behandling mindst én gang om året. Enten i foråret, eller i september måned hvor forholdende er perfekte for fremspiring. Gerne efter vertikalskæring, eller i forbindelse med en plænerenovering.

Tip!

For bedst mulige spiringsbetingelser for græsfrøet, handler det om at skabe så meget jordkontakt som muligt. De fleste plænefrø spirer bedst i en sådybde på 0,5 – 1 cm. Derfor kan det være en idé at topdresse plænen oven på en eftersåning efterfulgt med tromling af plænen.

Ny græsplæne og renovering

Udfyld formularen og vi vil vende tilbage til dig! Du kan også kontakte os på telefon (+45) 20 84 13 98 eller sende os en mail på sovanggras@gmail.com, hvis du foretrækker. Vi giver altid et knivskarpt tilbud på lige netop din opgave, og det er selvfølgelig helt uforpligtende.