Ukrudt og mos

Hvad er ukrudt egentlig?

Et simpelt svar: Ukrudt er plantearter som befinder sig det forkerte sted.

Så der er sådan set ikke noget galt i at have ukrudt i plænen. Dog kan visse arter fremstå som mere dominerende end andre, hvilket kan gå ud over synet af en flot og grøn græsplæne. Dominerende arter kan også i visse tilfælde være svære at komme af med, når de først befinder sig i plænen.

Er der meget ukrudt og mos i din plæne, kan det være et tegn på at din plæne mistrives. Hvis græsplanterne har for ringe vilkår – altså ringe pleje af græsset, vil de svækkede planter med tiden give plads til andre mere dominerende arter. Oftest arter som er uønsket i en sund plæne. Mos vil med tiden også tage over i plænen, hvis græsset ikke længere trives og er i stand til at lukke tæt.

Bekæmpelse af mos og ukrudt i tørkepletter

Har din plæne været udsat for længervarig tørke, kan tørkepletter også skabe mere plads til uønskede arter i plænen. De fleste ukrudtsarter kan idag fjernes med kemi. Dog er det stadig vigtigt at plænen har det sundt og trives fremadrettet, for selv at kunne udkonkurrere de forskellige ukrudtsarter.

Søvang Græs anbefaler bekæmpelse af mos i plænen efter vertikalskæring, da mos består af små sporer, som ikke kan undgås bliver spredt efter vertikalskæring. For så effektiv behandling som muligt, anbefales det at bruge mosfjerner i væskeform.

Tip!

Jo bedre plænen trives, desto bedre er græsplanterne til at udkonkurrere andre arter.

Derfor vil et godt gødnings-, vandings- og græsklipningsprogram kombineret med årlig forårs- og efterårspleje være et af de bedste redskaber i forhold til begrænset, eller slet ingen brug af kemi, i kampen mod ukrudtet.

Ukrudtsbekæmpelse med kemi for plæner 0-500 m2.

Ny græsplæne og renovering

Udfyld formularen og vi vil vende tilbage til dig! Du kan også kontakte os på telefon (+45) 20 84 13 98 eller sende os en mail på sovanggras@gmail.com, hvis du foretrækker. Vi giver altid et knivskarpt tilbud på lige netop din opgave, og det er selvfølgelig helt uforpligtende.